Seniorenreizen

De komende jaren zullen ouderen reizen en senioren reizen een opmerkelijke ontwikkeling beleven. De trend op het gebied van seniorenreizen zijn, hoe ouder de senioren, hoe meer comfort ze wensen op het gebied van reizen, de senioren toeristen prefereren het liefst hotels, in plaats van kamperen en gaan steeds meer reizen per vliegtuig in plaats van de trein of de bus. Aan het reizen met de eigen auto zal niet veel veranderen.

Steeds meer senioren zullen online zijn en hun reizen ook online boeken. Op de bestemmingenlijst voor het buitenland bij de senioren zijn verre landen populair, waaronder Turkije. Vakantie in eigen land zoals een bezoek aan de Floriade 2012 staat bovenaan de lijst bij de senioren. De senioren bezoeken de Floriade in Venlo het liefst meer dan een dag, dus gecombineerd met overnachtingen.

De senioren boeken graag online omdat ze de wachttijden bij een reisbureau te lang vinden, terwijl ze via internet met een paar klikken informatie over de bestemmingen kunnen lezen, kunnen boeken, uitprinten en ook vragen stellen. Ook zullen de senioren vaker op vakantie naar het buitenland gaan, waarbij ze kinderen en kleinkinderen bij betrekken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.