Relatie zoeken

Uit een onderzoek onder vrouwen die in het begin van 2003 een vaste relatie hadden of samenwoonden, werd gevraagd waar zij hun relatie leerden kennen. De vrouwen die voor hun dertigste een partner ontmoet hadden, heeft hem of haar tijdens de vakantie of het uitgaansleven leren kennen (Bron: CBS). Vroeger kwam men heel vaak de juiste partner tegen tijdens het uitgaansleven of vakanties, maar dit is het laatste decennium flink veranderd. Partners vinden elkaar steeds vaker via relatiebemiddeling, contactadvertenties, internet of op de werkvloer.

Een relatie zoeken tijdens de vakanties of in het uitgaansleven is de laatste jaren meer op de achtergrond beland. Internet en werk zijn steeds meer een centrale ontmoetingsplaats geworden voor partners.

De partners die elkaar via internet, contactadvertentie, relatiebemiddeling of op het werk leerden kennen waren gemiddeld 35 jaar oud. Deze leeftijd is gemiddeld ouder dan als partners elkaar bijvoorbeeld op school, tijdens de vakanties, op de sportschool, via vrienden of kennissen of het uitgaan leren kennen. Feit is ook dan partners die elkaar via internet tegenkomen, vaak iets ouder, gescheiden zijn of aan een tweede relatie beginnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.