Roofvogelshow

In 2006 is er door het CBS een onderzoek gedaan naar dagrecreatie. Met dagrecreatie kan men denken aan het bezoek aan pretparken, musea maar ook een bezoek aan roofvogels tijdens een roofvogelshow of een dag wandeling naar een dierentuin, pretpark of een roofvogel park. Het onderzoek is een telefonische enquête geweest binnen de populatie van Nederland. Het onderzoek heeft de instituten zoals verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen etc. uit de enquête gelaten. Het onderzoek naar dagrecreatie was in twee onderdelen verdeeld.

Het eerste onderdeel betrof de werving van personen die als steekproef werden gebruikt. Middels een interview werden personen gevraagd gedurende 2 weken bij te houden welke dagtochten ze gemaakt hebben. Als de personen tot dit onderzoek bereid waren werden enkele andere vragen rondom de deelname aan recreatieactiviteiten gesteld.

Het tweede deel van het onderzoek bestond uit het voeren van telefonische peilingen. Omtrent ondernomen dagtochten. Per dagtocht werden gegevens verzameld over datum, tijd, vertrekplaats, bestemming, activiteiten, reisgezelschap, vervoer en gedane uitgaven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.